Submitted by: sdemir   Date: 2012-04-08 14:54

Sempozyuma Davet,

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eleştirel Düşünme ve Sanat Kurulu (GÜTF EDSK) tarafından düzenlenen Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme Sempozyumu; klasik eğitim uygulamaları dışında düşünme ve düşünme yollarını zenginleştirmek için gayret eden bireylere ulaşılmayı ve bu kişileri bir araya getirerek yeni düşünme ortamlarının oluşmasını hedeflemektedir.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1-2 Haziran 2012’de gerçekleştirilecek olan Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme Sempozyumu, eleştirel düşünmeyle ilgilenen tüm paydaşlarını iyi örnekler etrafında bir araya getirmesi açısından öncü olacak bir girişimdir. Eleştirel okumadan, film eleştirisi ve yaratıcı problem çözme uygulamalarına kadar, geniş düşünme ve farklı bakış açılarıyla sizlerin de bize kattıklarıyla birlikte zenginleşeceğimize inanıyoruz.

Ritchart ve Perkins’in dediği gibi “insanlar, doğal olarak, düşünen varlıklardır, fakat bu onları doğal olarak iyi düşünen kişiler yapmaz. İyi düşünme ile düşünme arasındaki fark yürümekle dans etmek arasındaki farka benzer. Birisi doğal olarak vardır, diğeri ise otomatik olarak ortaya çıkmaz, belli bir çabayı gerektirir”.

GÜTF EDSK olarak bizler iyi düşünenler olma çabamızda sizlerle birlikte olmayı diliyoruz.

Düşünme ve sanatı bir arada harmanlayan bilimsel ve sosyal paylaşım ortamını sizlerle paylaşmak bizlere mutluluk verecek, katkılarınız yol gösterici olacaktır.

1. GÜTF EDSK Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme Sempozyumu’nda buluşmak dileğimizle,



Saygılarımızla,

GÜTF EDSK
http://elestireldusunme.org
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış