Submitted by: sdemir   Date: 2009-03-04 21:54
6. Ulusal Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi01 - 05 Nisan 2009 Antalya

[url=http://www.das.org.tr/2009][/url]

Değerli Meslektaşlarımız,

Onursal Başkanlığını Sağlık Bakanımız Sn. Prof. Dr. Recep AKDAÐ’ın yapacağı Ulusal Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi’nin 6.’sını, 01 - 05 Nisan 2009 tarihleri arasında yine Antalya Kremlin Palace otelde yapılacağını duyurmanın sevincini yaşıyoruz. Ancak 2008 yılı için de Ebediyete intikal etmiş DAS gönüllüsü 3 arkadaşımızın aramızdan ayrılmasının üzüntüsü de hala içimizdedir. Bu nedenle 6. DAS kongresi üç değerli hocamız; Prof. Dr. Þemsettin Ustaçelebi, Prof. Dr. Alev Dramalı ve Uzm. Dr. Mustafa Aydın Çevik anılarına düzenlenmiştir.
1999 yılında Samsun’da Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Sempozyumu ile başlayan ve 2004 yılında DAS derneğinin kurulması ile ivme kazanan çalışmaların sonucu olarak 2005 yılında Samsun’da ve 2007 yılında Antalya’da 2 büyük DAS kongresi gerçekleşmiştir. 2007 yılında Antalya’da yaklaşık 1500 kişinin katılımı ile gerçekleşen 5. Ulusal DAS Kongresine (www.das.org.tr/2007) sağlık çalışanları kadar sektörde ilgi göstermiş ve 36 firmanın katılımı ile stand alanı bir fuar alanına dönüşmüştür.

Kongre sonrası tüm geri bildirimler çok olumlu olmuş, derneğimiz bu geri bildirimlerden aldığı motivasyon ve sektörün derneğimize olan güveni ve inancı ile 2008 yılı içersinde ücretsiz DAS Okulunu (www.das.org.tr/okul) gerçekleştirmiş ve DAS okulunda 185 kişiye Sağlık Bakanlığı ile birlikte sertifika vermiştir. Ayrıca 2007 yılı sonunda İzmir ve 2008 yılı içinde Van, Trabzon, Kayseri ve Adana’da eğitim seminerleri düzenlemiş ve bu seminerlerde toplam 1500 kişiye ulaşılıp eğitim verilmiştir.

6. Ulusal Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi’nde de her zaman olduğu gibi kongre ile ilgili tüm işlemler web sitesinden on-line olarak gerçekleşecektir. Kongrenin web sayfası www.das.org.tr/2009 dur.

6. Ulusal Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi’nde Türkiye’den ve yurtdışından seçkin bilim adamları konularındaki en son gelişmeleri konferanslar, paneller, uydu sempozyumları ile gündeme taşıyacaklar ve bilimsel tartışmalara katılacaklardır. Kongrede ağırlıklı olarak günlük pratiğimizde karşılaştığımız sorunları içeren konulara ağırlık verilecektir. Bu kongrede ayrıca sektörün sorunları ve yapılması gerekenlerde, sektör temsilcileri, DAS temsilcileri ve Bakanlık temsilcileri ile masaya yatırılacaktır.

Sizleri doyurucu bilimsel programa sahip ve çeşitli sosyal programlarla renklendirilen yorucu, neşeli ve eğitici bir kongre'de Antalya'da birlikte olmaya davet ediyoruz.
Başarılı bir kongre olması dileği ile..

Düzenleme kurulu adına
Kongre Başkanı
Prof. Dr. Murat Günaydın
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış