Submitted by: nersah   Date: 2009-08-27 12:47
YÖK Başkanı Özcan "Performansa dayalı bir sistem getirmeyi düşünüyoruz" dedi.


Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine geçen Özcan, üniversite senatosu üyeleriyle görüştü. Öğretim üyelerinin özlük haklarıyla ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını belirten Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

''Öğretim üyelerinin yıllardır şikayet ettikleri konuların başında gelen özlük haklarıyla ilgili yeni bir çalışma içindeyiz. Performansa dayalı bir sistem getirmeyi düşünüyoruz. Birkaç ay içinde yeni düzenleme getirilecek. Ayrıca yakında çıkması beklenen Tam Gün Yasası'nda döner sermaye ile ilgili maddeyi de düzenledik. Dışarıda çalışan öğretim üyeleri, artık kazandıklarının çoğunu kendileri alacak.

Daha önce dışarıya iş yapan öğretim üyelerinin kazançlarının yüzde 35'i kendilerine kalıyordu. Geriye kalan miktar ise üniversitenin oluyordu. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde dışarıya iş yapan öğretim üyelerimiz kazandıklarının yalnızca yüzde 15'ini üniversiteye verecek. Geriye kalan yüzde 85'lik para kendilerinin olacak. Böylece dışarıda iş yapma ve gelirini artırma motivasyonu artacak. Her fakültenin bir döner sermayesi olacak. Böylece bütün fakültelerimiz dışarıda iş yapıp para kazanma şansını yakalayacaklar.''

ANADOLU AJANSI 
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış