Submitted by: sdemir   Date: 2010-01-04 08:46

Çobanlıktan dekanlığa kadar yükselen Prof. Dr. Mustafa Altınışık, hayat sınavını da geçmeyi bildi. Komadan çıkıp, 'Yakında aranızdayım' dedi

Balıkesir'in köyünde çobanlık yaparken, her sınavı birincilikle kazanıp öğretmen olan, ardından 35 yaşında tıp fakültesine giren Prof. Dr. Mustafa Altınışık, 64 yaşında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Dekanı olmuştu. Ancak Altınışık, 30 Aralık'ta YÖK tarafından dekanlığa atandığı haberini öğrenemeden, sabaha karşı beynine giden damardaki pıhtılaşma sonucu felç geçirmişti. Hayattaki azmi ile herkese örnek olan Prof. Altınışık, bir kez daha "Pekiyi" aldı. 5 gündür komada olan Altınışık, hızla düzelerek etrafındakilerle konuşmaya başladı. Altınışık'ın hızla iyiye gitmesini her şeyin olumlu yanını görmesine bağlayan doktoru Prof. Dr. Ali Akyol, "Hoca, gerek mücadeleci kişiliği, gerekse de ailesinin desteği ile hayati tehlikeyi atlattı. En kısa sürede eskisi kadar sağlıklı olmasını umuyoruz" dedi.

Çoban Mustafa Altınışık'ın hayatı birincilikle geçti. Öğretmendi sonra 35'inde tıbbı kazanıp profesörlüğe yükseldi. Dekanlığa atandığı gün felç oldu, şimdi yaşam sınavını kazanmaya çalışıyor

Mustafa Altınışık, çobanlık yaparken girdiği sınavı birincilikle kazanıp 17 yaşında öğretmen oldu. Yaşı küçük olduğu için "Çocuk öğretmen" olarak anılan Altınışık, girdiği eğitim enstitüsü sınavını da birincilikle kazanarak, okulunu 19 yaşında birincilikle bitirdi. Ardından, 35 yaşından sonra girdiği tıp fakültesinde kızıyla birlikte okudu.

Profesörlüğe kadar yükseldi ve kurulduğu günden bu yana görev yaptığı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne dekan olarak atandı. Ama atandığını henüz öğrenemeden, kalbinden beynine giden damarda pıhtılaşma sonucu felç geçirdi.

Prof. Dr. Mustafa Altınışık'ın filmlere, romanlara konu olabilecek hayatı Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Düvertepe köyünde başladı. Bir yandan manda ve koyun çobanlığı yapan, bir yandan da okula giden Altınışık, ilköğretimi tamamlamasının ardından Edirne Erkek Öğretmen Okulu'na birincilikle girdi. Buradan 17 yaşında mezun olan Altınışık, Çorum'un Müdü köyünde ilkokul öğretmenliğine atandı. Ardından üniversite sınavlarına girip, Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü'nü kazandı ve 19 yaşında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Samsun'a fen bilgisi öğretmeni olarak atanan Altınışık, askerlik için gittiği yedek subaylık okulunu da birincilikle bitirdi. Daha 18 yaşını doldurmadan öğretmen olduğu için çevresinde hep, "Çocuk öğretmen" diye anılan Mustafa Altınışık, boyundan büyük işler yapmayı bırakmadı.

EÞİNDEN DESTEK

Evlenen ve bir de kızı dünyaya gelen Mustafa Altınışık, askerlik sonrası öğretmenliğe devam etti. Bir gün TV'de, üniversite sınavlarına başvuru için son gün haberini gören Mustafa Altınışık, eşine şaka yollu, "Bak sınav için son günmüş. Gireyim mi ?" dedi. Sınavları birincilikle kazanmayı gelenek haline getiren eşini ciddiye alan Nuriye Altınışık, "Neden olmasın?" karşılığını verince, bu söz de dönüm noktası oldu. Ertesi gün borç para bulup üniversite sınavlarına başvuran Mustafa Altınışık, 35 yaşında ilk tercihi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 25'nci sıradan kazandı.

KIZI OKUL ARKADAÞI

Mustafa Altınışık, Tıp Fakültesi 5'nci sınıftayken kızı Göksel de aynı okulu kazanınca aynı sıraları paylamaya başladılar. Bu okulu da 11'inci sırada tamamlayarak mezun olan Altınışık, zorunlu kurada Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Tunca Sağlık Ocağı'na atandı. Ama 1988'de Tıp Uzmanlık Sınavı'na (TUS) girerek üçüncü tercihi olan Ege Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Biyokimya ve Klinik Biyokimya Asistanlığı'nı kazandı.

Dört yıllık asistanlıktan sonra ise Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı olarak görevine devam etti. Bu sırada 1995 yılında, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı'ndan kuruluş halinde olan fakültelerine öğretim üyesi olma teklifini alınca, yardımcı doçent olarak Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyeliğine atandı. 2004'te doçent olan Altınışık, 2008-2009 akademik yılı başında birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirme töreninde, "Başöğretmenimiz Mustafa Altınışık" diye takdim edildi.

Kürsüye çıktığında ise "Benim için çok büyük onur. Ancak ben tek Başöğretmen tanıyorum; Atatürk benim Başöğretmenim!" dedi. 2009 yılı Ağustos ayında 64 yaşına geldiğinde doçentlikte bekleme süresi doldu. Bu sırada üniversitede profesörlük kadrosu açılınca başvuruda bulundu ve 4 Kasım 2009'da profesör oldu. 
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış