Submitted by: sdemir   Date: 2012-04-30 08:26

Kanbilim (ülkemizde genelde kullanılan adı ile “Hematoloji”) kanın ve kemik iliği gibi kan hücrelerini üreten organların yapısını, işlevlerini ve hastalıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Uygulanması büyük ölçüde laboratuvara dayanır. Tıbbın çoğu temel, birçok dalı ile yakın iş birliği içinde çalışır. Bunların başında immünoloji, genetik, moleküler biyoloji, patoloji, onkoloji, infeksiyon hastalıkları, biyokimya, radyoloji, radyoterapi, nükleer tıp gelir.

Sitemizin önde gelen amacı bilgilendirmedir. Hasta ve yakınlarını herkesin anlayabileceği bir dil kullanarak kan hastalıkları konusunda aydınlatmaya çalışacağız. Sözlük bölümü de aynı amaca hizmet edecektir.

Sürekli tıp eğitiminin önemini vurgulayan“Tıp öğrenimi, tıp fakültesini bitirmekle sonlanmamış, ancak başlamıştır” özdeyişinden hareketle, hematoloji uzmanı olmayan, ancak kan ile ilgili sorunlarla sık karşılaşan değişik branşlardaki hekimlere temel ve güncel bilgileri sunmaya gayret edeceğiz. Bu arada laboratuvarda hematoloji testleri ile uğraşan görevlilere de yardımcı olmayı ihmal etmeyeceğiz. Kişisel olgu arşivimizdeki özgün mikrofotolardan kaynaklanan Atlas bölümü laboratuvarın görsel yönünü oluşturacaktır.


Prof. Dr. Yücel Tangün ve Mik. Uzm. Aykut Köroğlu'nun yararlı sitesine giriş için

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış