Submitted by: nersah   Date: 2009-06-05 07:11
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serhat Bor, mevcut koşullarda tam gün düzenlemesinin üniversite hastanelerinin kapılarına kilit vuracağını söyledi.

Bor, düzenlediği basın toplantısında, rotasyon uygulamaları ve hekimlere tam gün çalışma koşulu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tıpta rotasyon ugulamalarının sorunları çözemeyeceğini belirten Prof.Dr. Bor, gönüllülük esasına göre rotasyonun gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, "Biz görücü usulü evlilik değil aşk evliliği istiyoruz" dedi.


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serhat Bor düzenlediği basın toplantısında, tıpta rotasyona ilişkin görüşlerini dile getirdi. Ege Üniversitesi'nin rotasyon için isim vermeyen üç üniversiteden biri olduğuna dikkat çeken Bor, uygulamada sürenin öğretim görevlisine ve dekana bırakılması gerektiğini ifade etti. Ege Üniversitesi olarak bu konuda kardeş fakülte uygulamasını da önerdiklerini belirten Prof.Dr. Bor, kardeş olarak belirlenecek bir üniversitenin ihtiyacının karşılanabileceğini

söyledi. Rotasyon uygulamasının Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerine de getirildiğini belirten Bor, şöyle konuştu: "YÖK Başkanı rotasyon uygulamalarının zamanla tüm fakültelere getirileceğini açıkladı. Rotasyon sorunları bu şekilde çözmez. Biz görücü usulü evlilik değil aşk evliliği istiyoruz. Bizi zorlamayın, biz istenilen şekilde isim belirleyip görevli arkadaşlarımızı yollayalım diyoruz. Gidene de kadro garantisi verilmiyor. Rotasyona giden öğretim görevlisine bir öncelik tanınmalı. Giden kişi
ailesinden kopuyor, ciddi bir gelir erozyonuna uğruyor, kadro alamıyor. Bu nedenle gidenlere de ek puan verilmeli ya da kadro rotasyona gidene açılmalıdır."

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serhat Bor konuşmasında kontenjan artışlarına ilişkin görüşlerini de dile getirdi. Tıp fakültesi olarak özellikle birinci sınıflarda anfi sıkıntısı çektiklerini belirten Bor, resmi kontenjanlarının 277 olduğunu, bu rakamın 336'ya ulaştığını ve öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısının da Sağlık Bakanlığı tarafından yanlış gösterildiğini söyledi.

TAM GÜN SİSTEMİNDE ÜNİVERSİTE HASTANELERİ KAPANIR

Hekimlerin tam gün çalışmalarına ilişkin düzenlemelerle ilgili görüşlerini de dile getiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serhat Bor, mevcut koşullarda tam gün düzenlemesinin üniversite hastanelerinin kapılarına kilit vuracağını söyledi. Tam gün maliyetinin ortalama 75 trilyon civarında olacağını belirten Prof.Dr. Bor, şöyle konuştu: "Bu rakamın altından kimse kalkamaz. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi çok iyi işletilen bir üniversite. Ancak böyle bir ortamda bizim de işi götürmemiz mümkün değil. Tam gün sisteminde üniversite hastaneleri kapanır."

Prof.Dr. Bor, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi organ nakli ekibinde görevli doktorlardan bazılarının istifalarını vermelerine ilişkin de açıklama yaptı. Türkiye'de organ naklini ilk başlatan yer olduklarını belirten Prof.Dr. Bor, şunları söyledi: "Ekipten ayrılanların ardından Ege Üniversitesi organ nakli sallanıyor, yıkıldı yıkılacak denildi. Yıkılmak için sallanmak lazım, biz sallanmayız ve yıkılmayız. Bizden çıkan ekipler gittikleri yerlerde de işlerini en iyi şekilde yapar. Bu da bizi mutlu eder.

Ayrıca organ nakli sadece cerrahlardan ibaret değildir. Büyük bir ekip işidir. Pankreas naklinde çok deneyimli arkadaşlarla nakillere bu ay sonundan önce tekrar başlayacağız. Bu olaydan ders çıkardık. Bundan sonra mutlaka yedek ekip sayısını artıracağız." 
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış