Submitted by: sdemir   Date: 2010-03-11 22:06
Kanada’daki Tom Baker Kanser Merkezi’nde Görevli Bilim İnsanları, Prostat Kanseri Hücrelerini Öldüren Bir Virüs Buldu.

Söz konusu virüs, prostat kanserli 6 gönüllüye zerk edildi. Virüsün kanserli hücreleri öldürdüğü, normal hücrelere ise zarar vermediği belirlendi. Araştırmayı yürüten bilim insanları, ‘kanserli hücre katili’ virüsün diğer kanser türlerindeki tümörlere karşı da etkili olabileceğini düşünüyor.

Kanadalı uzmanlar, prostat kanserinin ilk evresinde bulunan 6 denek hastadaki tümörlere, ultrason eşliğinde virüs enjekte etti.

Üç hafta sonra hastaların prostatları normal tedavinin bir parçası çerçevesinde alındı. Hastaların prostat dokuları incelendiğinde, kanser hücrelerinin öldüğü görüldü. Buna karşın, prostatın kanserli olmayan bölgelerinde virüsün çoğalmadığı belirlendi.

10 yıla ihtiyaç var

Ancak araştırmacılar, Cancer Research dergisinde yayınlanan yöntemin gerçekten hastalığı tedavi edip etmediğini anlamak için daha kapsamlı araştırmalara ihtiyaç bulunduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre, kapsamlı araştırmaların ardından tedavinin yaygınlaşması on yıl kadar bir süre alabilecek. Araştırmacılar, virüsün, meme, Yumurtalık, pankreas, lenf ve bazı beyin tümörlerine de çare olabileceğini umuyor.

İnsanlarda zaten var

KANSERLİ hücre katili ‘Reovirüs’, daha çok solunum yollarında bulunuyor. Bu virüs çok yaygın görülüyor, ancak insanlarda hastalığa pek yol açmıyor. Virüsü kapanlar en fazla orta derecedeki gribin sebep olduğu solunum rahatsızlıkları belirtileri veya ishalden mustarip oluyor. 
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış