Submitted by: sdemir   Date: 2008-12-24 09:05
14. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi (Klimik 2009) 25–29 Mart 2009, Antalya
Ayrıntılı Bilgi:http://www.klimik2009.org/

KONGREYE ÇAÐRI

Sayın Meslektaşımız,

Son 12 yıldan beri ulusal kongrelerini her yıl dönüşümlü olarak birlikte düzenleyen Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği ve Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti,14. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi (Klimik 2009)’ni 25—Mart 2009’da Antalya’da gerçekleştiriyor.

İki ulusal uzmanlık derneği olarak, meslektaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlamaya çalıştığımız bu kongrenin de gerek İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji gerekse Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji dalı mensuplarının, yeni gelişmeleri ve uygulamaları gözden geçirdikleri, deneyimlerini paylaştıkları ve daha da önemlisi insanlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak adına yapılacakları tartışabildikleri bilimsel bir ortam olmasını amaçladık. Bu arada Türk Cerrahi Derneği, TürkiyeKan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği ve Febril Nötropeni Derneği’yle de bilimsel işbirliği kurduk.

Klimik 2009’da altı konferans, dört simpozyum, on mini simpozyum, bir yuvarlak masa toplantısı ve bir olgu tartışmasının yanı sıra ilaç endüstrisince altı uydu simpozyum düzenlenecektir. Programda yedi Birlikte Tartışalım oturumu yer alırken bunlardan birini İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji asistanlarına ayırdığımız ve yine onlar tarafından yönetilecek “Asistan Platformu” oluşturacaktır.

Sözel sunumlara beş oturum halinde yer verilecektir. Seçilmiş posterlerin başında üç poster tartışması oturumu düzenlenecek; “online” olarak gönderilecek bildirilerden, üçü sözel üçü poster olmak üzere, altısına kongre bildiri ödülleri verilecektir.

İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve Yeterlik Kurulu (İHKMEYK) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Belgesi olan Klimik Derneği üyelerinin katılımıyla 26 Mart 2009’da yapılacak; yenilenen İHKMEYK Yönergesine göre Anabilim Dalı Başkanları ve Klinik Þeflerinden oluşan İHKMEYK Eğitim Üst Kurulu da ilk kez Klimik 2009 sırasında toplanacaktır.

Klimik Derneği’nin yeni dönem dernek organlarının seçileceği 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı yine Klimik 2009 sırasında 27 Mart 2009’da gerçekleştirilecektir. 5. İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Sınavı’nın ilk aşaması olan Teorik Sınav ise ilk kez son yıl asistanlarının da katılımına açık olarak 28 Mart 2009’da yapılacaktır. Kongrede mikrobiyoloji ve infeksiyon hastalıklarında 30 yılını dolduran meslektaşlarımıza hizmet plaketi sunulması geleneğimizi de sürdüreceğiz.

Bu arada 28 Mart 2009’da beş oturumla bilimsel programdaki yerini alacak olan IV. Ulusal Yoğun Bakım İnfeksiyonları Simpozyumu (UYBİS IV), Klimik 2009’a ayrı bir zenginlik katacaktır.

Büyük ve köklü bir camiaya mensup olmanın haklı gururuyla sizi Klimik 2009’un bilimsel standardını daha da yükseltmeye, sosyal ve kültürel atmosferini paylaşmaya davet ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Celal AYAZ Kongre Başkanı







Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış