Submitted by: sdemir   Date: 2009-01-28 13:26
XXI. Ulusal Biyokimya Kongresi


Önemli Tarihler
Bildiri özeti son gönderim tarihi : 3 Ağustos 2009
Bildiri özeti kabul bildirimi tarihi : 15 Ağustos 2009
Erken kayıt bitiş tarihi : 01 Eylül 2009
Geç ve Kongre Esnasında kayıt : 01 Eylül – 31 Ekim 2009 tarihleri arasındadır

Değerli Meslekdaşlarım,

Sizleri 28-31 Ekim 2009 tarihlerinde, dünya kentimiz İstanbul’da Askeri Müze’de yapılacak olan 21.Ulusal Biyokimya Kongresi ve Kongre öncesinde gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Çalıştaylara katılmaya davet etmekten onur duyuyorum.

Geçen seneki Ulusal Kongremizde yaptığımız, yoğun ilgi gören ve başarıyla uygulanan Moleküler Tanı Teknikleri Çalıştayı’nı bazı değişikliklerle geliştirerek tekrarlamayı hedefledik. Hem klinik, hem de temel biyokimya alanında eğitim alan genç meslekdaşlarımıza gerekli ve yararlı olacağına inandığımız Biyoistatistik Çalıştayı’nda, en sık kullanılan istatistik programların uygulamalı gösterimi amaçlanmıştır. Ayrıca, son yıllarda hızla gelişen ve gelecekte klinik tanı ve temel araştırmalarda umut vaad eden biyoinformatik araçların tanıtımı ile proteom ve genom çalışmalarında uygulamalarının gösterileceği Biyoinformatik Çalıştayı yapılacaktır. Olanaklar ölçüsünde sınırlı sayıda katılımcı kabul edebileceğimiz bu çalıştaylara, genç arkadaşlarımızın geç kalmadan kayıtlarını yaptırmalarını öneririm.

Kongremizin açılış dersi IFCC Başkanı Sayın Profesör Graham Beastall tarafından verilecektir. Birçok seçkin bilim insanının konuşmacı olarak katıldığı Kongre’de ayrıca ikide de panel bulunmaktadır; “Laboratuvar Yönetimi” ve “Tek Karbon (Vitamin B12, Folat, Homosistein)Metabolizması, Toplum Sağlığı ve Klinik Laboratuvar”, konularında olacaktır. Kongrede, diyabet, kanser, sinyal iletimi, enzim ilaç etkileşimi, genetik testlerin kalite kontrolü ve validasyonu, eksternal kalite kontrolu, araştırma etiği ve etik kurullar, laboratuvar güvenliği gibi konuların yanı sıra moleküler biyolojide son gelişmeler, sinyal iletiminin moleküler mekanizmaları, bitkisel kaynaklı etken maddeler, sentetik ilaçlar ve etki mekanizmaları, gıda biyokimyası ve moleküler biyolojisi, bitkilerde stres mekanizmaları, işlevsel gen analizleri, farmakogenomik, biyoteknolojik, proteomik ve genomik araştırmalar gibi güncel konularda araştırıcılar çalışmalarını sunma şansı bulacaklardır.

Bu Kongre’de uzun konuşmaların yanı sıra, genç meslekdaşlarımızı özendirmek amacıyla, kısa konuşmalar ve sözlü sunumlar için önemli bir zaman ayrılmıştır. Genç katılımcılara, kısmi yol ve kalacak yer desteği sağlamak üzere TUBITAK’a başvuru yapılacaktır, lütfen şimdiden Türk Biyokimya Derneğine isimlerinizi bildirin. Kapanış sırasında, Bilimsel Komite tarafından seçilmiş on poster arasından, kura ile belirlenen bir katılımcıya, “laptop” diğer dokuz katılımcıya ise kitap hediye edilecektir. Ayrıca, katılımcılar arasından, kura ile belirlenecek, beş meslektaşımız TBD 2010 yılı Kongresine katılım ücreti ödemeden katılabileceklerdir.

Kongre’de sunulan tüm çalışmalar, SCI Expanded, Journal Citation Reports/Science Edition, Chemical Abstracts, Directory of Open Access Journals, Index Copernicus, Embase Scopus, indekslerinde indekslenen "Turkish Journal of Biochemistry-Türk Biyokimya Dergisi", özel sayısı olarak basılacaktır.

Biyokimya ve ilgili tüm alanlarda yeni bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı bu bilimsel toplantıların gerçekleştirilebilmesi için maddi desteklerini esirgemeyen ve teknolojik gelişmeleri stantlarına taşıyarak laboratuvarlarımızın çağdaşlaşmasına katkıda bulunan diyagnostik firmaları da 21. Ulusal Biyokimya Kongresi’nde, tüm meslekdaşlarımızla birlikte aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

Saygılarımla

Prof. Dr. Nazmi Özer
Türk Biyokimya Derneği Başkanı
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış