Submitted by: sdemir   Date: 2010-02-19 13:45
6. Ulusal Tanısal ve Moleküler Mikrobiyoloji Kongresi

15-19 Haziran 2010, Ankara

Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri, Ankara Mikrobiyoloji Derneği ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 6. Ulusal Tanısal ve Moleküler Mikrobiyoloji Kongresi’ne davet etmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Klinik mikrobiyolojinin temelini oluşturan tanısal ve moleküler yöntemler her geçen gün daha hızlı ilerleme ve gelişme kaydetmektedir. Tüm bu yenilik ve gelişmeleri yakından izlemek ve uygulamak, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak ve sosyal ilişkilerimizi pekiştirmek amacıyla gerçekleştireceğimiz kongremizde sizlerle birlikte olmak en büyük arzumuzdur.

Dikkat edileceği gibi bu kongremizde “tanısal” sözcüğü ön plana çıkarılmış ve moleküler mikrobiyoloji konularının yanı sıra mikrobiyolojik tanısal yöntemlere de yoğun olarak yer verilmesi planlanmıştır. Böylece kongremizin kapsamının ve katılımcı profilinin genişletilmesi amaçlanmış, sizlere daha geniş bir konu yelpazesinin sunulması arzulanmıştır.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle günümüzde bilimsel kongreler, düzenleyicileri ve sponsorları için olduğu kadar kadar katılımcıları için de büyük mali yük getirmektedir. Bu noktadan hareketle kongremizin kayıt ve konaklama ücretleri asgari düzeyde tutulmaya çalışılmış ve daha fazla katılımcı için ulaşılabilir olması hedeflenmiştir. Ayrıca yine olanaklarımızın elverdiği kadar belirli sayıdaki genç araştırıcının desteklenmesi planlanmaktadır.

Bu kongremizin programı dahilinde, anısına ilk toplantıyı 22-24 Haziran 2009 tarihinde Safranbolu’da gerçekleştirdiğimiz çok değerli hocamız Prof. Dr. Þemsettin Ustaçelebi’nin aramızdan ayrılışının ikinci yılında özel bir anma paneli de yer alacaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda 6. Ulusal Tanısal ve Moleküler Mikrobiyoloji Kongresi’ne katılım ve desteğinizi bekler, 15-19 Haziran 2010 tarihinde Ankara’da buluşmak ümidiyle sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunarız.


Kongre Düzenleme Kurulu Adına
Prof. Dr. Gülşen Hasçelik
Kongre Başkanı
Tagler: Hiç etiket yok

Comments: (0)

Henüz yorum yapılmamış